torsdag 1 mars 2012

120301

Klockan är 13.57 i Costa Rica.

Igår gick vi upp kl 5.30 för att skjutsa barnen till skolan med Marine. Vi stannade kvar i där till kl. 13 och gjorde i ordning biblioteket tillsammans med Rosa och Virginia, två kvinnor från byn. Innan var det bara som ett förråd ett rum med böcker i lådor - men efter en arbetsdag har barnen fått ett riktigt fint bibliotek.  



Här står vi utanför biblioteket och rengör alla böcker, som var fyllda med smuts och myror.

Städning och möblering i biblioteket.

Städpersonalen blev bjudna på lunch i skolans matsal. Det var jättegott!



Efter att vi gjort i ordning biblioteket åkte vi ner till Siquirres för att träffa läkaren som brukar komma upp till Sjukstugan här i Las Brisas. Förra torsdagen när teamet kom hit hann vi inte träffa läkaren så därför hade vi bokat tid i Siquirres. 


När vi satt och väntade på att komma in till läkaren kom städerskan. Vi blev förvånade över hur noga hon skurade golvet, flera gånger. En sjuksköterska berättade då att i Costa Rica är man otroligt noga med hygienen på golvet. Virginia som följde med oss till Siquirres berättade att hon varje vecka tar ut alla möbler ur huset och skurar både väggar och golv. 

Vi och Läkaren Jetty Rowe Villalobos på intervjun.

Intervjun var väldigt givande och läkaren gav oss utförande svar på frågorna. Nu börjar bitarna falla på plats och vi förstår hur sjukvården fungerar här uppe. I helgen ska vi träffa och intervjua flera Cabécar-familjer och efter det tror vi båda att vi kommer se hela situationen och förstå den när vi fått information från alla synvinklar.

3 kommentarer:

  1. Vad bra att ni får jobba och städa lite, och inte bara dra upp fötterna under städningen. Vilken fantaaastiskt rolig bild, som Marine skulle ha sagt:)

    SvaraRadera
  2. Vad duktiga ni är! Jag blir bara mer nyfiken för varje dag som går på alla era upplevelser! Men snart får vi ju höra och se allt på riktigt! Jättefina kort som ni lägger ut! Ni kommer väl att snart ha lika många bïlder som G-B hade då vi träffades i Uppsala! Kramisar

    SvaraRadera
  3. jag tycker också att ni är duktiga!jag skule också vilja vara med er.

    SvaraRadera