tisdag 6 mars 2012

120306

Klockan är 16.11 i Costa Rica!

Igår var det den sista dagen i Las Brisas, det spöregnade hela dagen så våra planer på att ha en sista fotbollsträning och dela ut diplom och godis till barnen gick inte att utföra. Skolan stängdes nämligen eftersom barnen inte kan gå genom skogen  i spöregnet så istället hade vi en liten fotbollsavslutning hemma med Marines tjejer, som också varit med på fotbollsskolan.Vi bakade svenska bullar och hade världens största bullkalas. Vi packade även klart våra resväskor, sa hej då till hundvalparna och städade vårt hus. Det kändes konstigt, det här har ju blivit ett andra naturligt hem för oss.


Vi kommer sakna vårt fina lilla hus. Bland annat de sköna sängarna, ljuden från alla insekter, det iskalla duschvattnet, ödlorna och och det mysiga köket.

Hundvalparna har hunnit blivit så stora och det var svårt att säga hej då till dem

Våra goda bullar

 Valentina blev jätteglad när hon fick diplomet och gick direkt in på rummet och satte upp diplomet på väggen

Det fina diplomet
Vi lämnade diplomen till läraren så att hon kunde dela ut de till barnen och läsa upp ett brev som vi skrivit.




Igår kväll åkte vi också hem till vår vän Virginia och köpte jättefina halsband, örhängen och armband som hon tillverkat. Hon visade oss de olika träpinnar, stenar och frön som hon plockat i skogen som sedan blir till smycken och det känns så roligt och härligt att vi nu får gå och bära en del av Las Brisas ( Barbilla) runt halsen. Det känns som en stor ära.


Vi blev så fascinerad av alla fina smycken Virginia gjort och vi ville nästan köpa allt. 

 Vi, Virginia, Christopher och Daniél (Virginias söner) inne i jobbarverkstaden.

Vi sa "hej då" och "vi ses snart igen" till våra vänner.



1 kommentar:

  1. Hur gick det med jäsningen av bullarna?
    Jag läste i rikstidningen på nätet att ert senaste dygn i regnskogen regnade det hela 109 mm.Att ni tog er ut därifrån på den annars så skumpiga vägen!!

    SvaraRadera