fredag 2 mars 2012

120302

Klockan är 16:00  i Costa Rica.

Nu vill vi berätta lite om fotbollsskolan som vi har hållit varje dag den här veckan.

För en vecka sedan var vi i skolan och lekte med barnen på rasten. Vi såg då att det bara var killarna som spelade fotboll och tjejerna stod blyga och kollade på. Alla tjejer sa att fotboll var tråkigt - sanningen var att de aldrig fått chansen att prova på. Det ville vi ändra på! Marine visste att Elina spelar fotboll och frågade om inte Elina skulle vilja träna barnen i en vecka, som en liten fotbollsskola. DVi såg det som en stor möjlighet att utveckla fotbollen i byn och barnens självförstroende. Varje morgon mellan 8.30 och 11.00 har vi haft träning. Passningar, skott, utsparkar, driv med boll, bolla gris (cerdo), tävlingar och massor av annat är vad barnen fått träna på och fått lära sig under veckan.

Olivia har hjälpt till som hjälptränare och Marine har varit tolk dom första träningarna. Idag var vi själva i att hålla i träningen utan en tolk och det gick jättebra.

Att ha fått följa barnens utveckling under veckan har varit obeskrivligt. Första dagen skämdes allihopa och vågade knappt säga deras namn högt. Men redan efter första träningen slappnade alla barnen av och tjejerna började också inse att de också kan och tyckte att fotboll var jätteroligt. Nu, efter all teknikträning och pepptalk på svensk-spanska, springer barnen runt med raka ryggar och ansikten som skiner av lycka.


Det härliga gänget!

 Skott på mål

Övning 

 Glada fotbollsspelare

 Boll i hink

 Tävling på gång

 Samling i cirkel

 Elina instruerar i hur man springer med bollen

 Bolla gris (cerdo). Förlorarna (grisarna) fick krya på marken och leka grisar

 Springa med boll mellan koner (stenar)

Taggade till tusen

4 kommentarer:

  1. FANTASTISKT VILKA FANTASTISKA TJEJER NI ÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Med hjälp av mormor U-B fick jag bloggadressen och kunde läsa allt ni varit med. Ni är duktiga att skriva och fina bilder. Roligt för oss som varit där en gång att läsa och kommer ihåg alla ljud speciellt sedan mörkret fallit. Njut av dagarna som är kvar och hälsa Marine/Gammelmoster Berit

    SvaraRadera
  3. Mamma Von Havstärns3 mars 2012 kl. 10:36

    Ni går i mina fotspår, underbart. Tänk vilka vilka fina förebilder ni är för dessa härliga barn. Så himla kul att ni har sett en utveckling på så kort tid :) Njut nu av den sista veckan, längtar efter er :)En parantes, Zlatan har precis gjort 3 mål för Milan :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mamma von Havstärna3 mars 2012 kl. 10:38

      Mamma von Havstärna ska det vara :)

      Radera