tisdag 28 februari 2012

120228

 Klockan är 11.56 i Costa Rica.

Nu har vi kommit hem från kusten och fått mycket med energi! Nu är det bara 8 dagar kvar innan vi sätter oss på planet hem till Sverige och vi har en fullbokad sista vecka framför oss. Vi ska bland annat intervjua en läkare och gå på hembesök hos Cabécar och göra i ordning ett bibliotek.

I morse hälsade vi på Doñe Angela som bor i byn. Hon är farmor och mormor till många barn i skolan och även svärmor till Marines väninnor. Vi var på en liten kurs hos henne hur man gör Arepas (sockerkaksliknande pannkaka), som man äter som kaffebröd eller mellanmål beroende på hur man tillagar den.

Vi frågade Doñe Angela om hur hon tycker att sjukvården är i byn och hon är väldigt positiv och tycker att det är ett bra bemötande och att det är skönt att medicinen kommer upp hit, så man slipper åka ända till Siquirres för att hämta ut dem. Hon berättar om händelser i sitt liv, ormbett -brännskador - benbrott med mera.

 
 Här står Doñe Angela framför hennes hus

Här steker vi Arepas

Fikastund med otroligt goda arepas


Elina har även fått äran att vara fotbollstränare till skolbarnen denna vecka, en timme per dag.
Idag var den första träningen och vi tävlade och lekte mycket och barnen fick lära sig hur man gör en korrekt passning.

Det ska finnas "fysisk aktivitet" på schemat, men det är svårt för fröken då hon inte har redskap, kunskap och tid till detta. Hon är väldigt positiv att vi passar på den här veckan och tror att barnen kommer att kunna jobba bättre med skolarbetet då de får springa av sig energi tillsammans med oss.  Barnen tycker också att det var väldigt roligt idag, både att få göra något fysiskt men också lära sig på riktigt hur man gör. Flera barn, framför allt killarna, brukar spraka boll på rasterna men nu får de lära sig tekniken - vilket verkar uppskattas. 


Taggade och förväntansfulla barn på väg till fotbollsplanen

 Här är vi och barnen när vi tävlar




3 kommentarer:

  1. Vad bra att ni får vara barnen till glädje också. Jag ser framemot att få höra hur det går på hembesök i Cabecarbyn. Då får ju ni också lite fysisk aktivitet! Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Ååå nu har jag läst en massa om er!
    Allt verkar vara underbart, en annan värld på många olika sätt... Fortsätt att njuta och ta vara på tiden! Kram Magdis

    SvaraRadera
  3. Dagens höjdpunkt - att läsa era upplevelser på bloggen.
    Att se er där ute i djungeln med en liten telefon i Örbyhus och prata på Skype, det känns mer vanligt..Konstigt!??
    Abrazos y besitos

    SvaraRadera