söndag 14 april 2013

Solen skiner och klockan är 13 här i Las Brisas.

Olivia lagar arepas och sen ska vi gå igenom materialet till de engelska- & svenskalektioner vi ska ha för några barn här i byn.

 All den här frukten, plus en ananas och kanske fem mango till, köpte vi för ungefär 80 svenska kronor. Vi är här precis i början av fruktsäsongen så det är väldig billigt nu. Hurra säger vi och äter frukt till alla måltider!



 När det inte regnar, som det gör lite från och till såhär i början på regnperioden, så steker solen på oss! Den här tiden är enligt Marine värst men (mamma) vi är noga med att smörja in oss och inte sitta för länge i solen! 

 I fredags åkte vi, tjejerna och André för att kolla på deras kossor. Vi åkte först bil en bit och fick sen gå genom hela hagen innan vi hittade dem. När vi hittade dem sprang de efter oss hela vägen tillbaka så vi ställde oss i säkerhet bakom stängslet igen.

 Valentina, Vanessa och Nathalie har varsin kalv som dom pekade ut och som vi fick mata med godis.

 Att åka på flaket var verkligen ett träningspass, tills vi fick byta plats med Vanessa och Valentina som stod upp bakom själva pickupen. Så mycket lättare än att sitta och skumpa och försöka hitta något att hålla i sig i.

Vi var på födelsekalasfika hos Marines granne Virginia och hennes söner Daniel och Steven Christoffer.  Vi hade med muffins som vi bakat och Virginia bjöd på en gryta gjord på palmhjärta. Supergott och jättetrevligt!

1 kommentar:

  1. Hej tjejer, så himla härligt ni har det. Det är så kul att läsa om ert äventyr.

    Här har våren börjat att komma, äntligen.

    Kramar från mamma Maria von Havstärna

    SvaraRadera