torsdag 18 april 2013

130419

Massor av olika projekt i byn är igång och vi tycker det är sååå roligt. Tyvärr blev Elina sjuk igår kväll så vi har haft sjukstuga här hemma idag och fick tyvärr ställa in fotbollsskolan. Men imorgon hoppas vi att kan åka upp till skolan och fortsätta. 


Isak håller på att fixa väggarna till sjuksköterskans rum i sjukstugan. Efter att han är klar med det ska vi  börja måla väggarna och lägga klinkers. Isak är 21 år och är en väldigt härlig person, han har blivit vår vän. Vi pratar otroligt mycket spanska med han och vi inser hur snabbt vi lär oss språket. Med lexikonet i handen fungerar kommunikationen utmärkt.


Igår hjälpte vi Virginia och några andra kvinnor i byn med att städa sjukstugan, för idag kom sjukvårdsteamet upp till byn.



Som tack för vårt arbete bjuder skolan oss på lunch varje dag. Detta är vi otroligt tacksamma för! Gårdagens meny var ris, ägg och en soppa/gryta gjord av svarta bönor!


Efter en skoldag (kl.7-13) kom Marine och hämtade oss och då passade klasskompisarna på att åka med på flaket.

Idag har vi också börjat med engelskaundervisning för 11-åriga Daniél. Vi ska ha lektioner två gånger i veckan. Samtidigt har vi också svenskalektion för Marines tjejer. Så vårt hus att omvandlats till en skola. Superroligt!



4 kommentarer:

  1. Ååå vad ni har det bra. Det där är lyckan i livet trots att det är synd om Elina som är dålig. Hoppas hon snart kryar på sig. Det ser otroligt roligt ut med fotboll och med målandet/fixandet. Jag tror det var David och jag och hans firma som senast målade på sjukstugan. Det var ca 12 år sedan för då var vår Emilia bara 1 år och i CR för första gången. Nu längtar jag tillbaka så det riktigt knakar i hjärtat. KRAM till er alla från moster Malin

    SvaraRadera
  2. Mina fina tjejer, kramar till er och jag hoppas att Elina mår bättre <3 kram från mamma von Havstärna

    SvaraRadera
  3. Och här sitter mormor och längtar till ett varmt och skönt Barbilla. Hoppas ni inte äter allt ni blir bjudna på så att ni håller er friska i fortsättningen!! kramar från oss båda två i Östra Vad fast den ena av oss just nu finns på Ensro med PO

    SvaraRadera
  4. Ni är makalösa!! jag är väldigt imponerad hur duktiga ni är, ni är så duktiga och gjort bra jobb.
    Ha strålande dagar.
    Mhesun och Familj

    SvaraRadera