tisdag 23 april 2013

230413

Oj oj oj! Nu var det länge sedan vi skrev något. Förlåt!

Vi sitter nu uppe i skolans bibliotek och skriver in alla böcker i dator och passar då på att låna skolans nätverk. Vårt internet har strejkat nästan helt de senaste dagarna så vi har inte kunnat blogga!
Men vi mår bra och jobbar på i skolan!

I söndags var vi på utflykt till en av Costa Ricas mest aktiva vulkaner. Vi åkte från Las Brisas klockan fyra på morgonen med André och¨efter en tre timmars bilfärd mötte vi Marine och flickorna hemma hos Andrés föräldrar Ruth och Carlos. Vi åkte tillsammans med dem och Andrés syster med hennes son till vulkanen. Tyvärr var det väldigt molningt, vi var över 3000 meter över havsytan, så vi såg inte jättemycket av själva kratern men det var ändå en fantastisk utflykt! Precis när vi skulle sätta oss och äta lunch började det spöregna. Vi skrattade och sa att det var precis som en picknick en svensk sommar :) Carlos fyllde år förra veckan så det här var en liten födelsedagspresent till honom. Vi sjöng, både på spanska och på svenska, och åt tårta! Eftersom Ruth kommer från USA och hela familjen Rojas pratar engelska fick vi verkligen träna språk. Spanska får vi ju också mycket i byn och vi blandar hej vilt! Ibland kan vi komma på oss själva med att prata engelska och spanska när vi är själva i vårt lilla hus. Så bli inte helt förvånade om det helt plötsligt kommer lite andra språk här på bloggen!

Frukost hos Rojas när vi kom fram. Mycket gott och trevligt! 

 Gruppbild på familjen och oss. 

 "Kolla det spricker upp" Alla springer och försöker se lite!
 Picknick i spöregn och faktiskt väldigt kalla vindar uppe på berget.

Det var så häftigt när vi åkte upp till vulkanen för vi åkte verkligen upp genom molnen!

Ursäkta kvaliteten på bilderna! Nu ska vi försöka bli bättre på att uppdatera här. Bland annat ska ni få höra om en väldigt stor och fin katolsk kyrka som vi besökte på väg hem från vulkanen.. :)

2 kommentarer:

  1. Så roligt ni verkar ha det! =) Kul att lära sig spanska "på riktigt" genom att prata med lokalbefolkningen. Det är ju det bästa sättet att lära sig på. När du kommer hit får du lära Theo! =) Här hemma sitter jag och Paul och läser på er blogg och dricker te. Ha det så gott. Kramar från Fanny, Theo & Paul

    SvaraRadera
  2. Hej
    Nu har Andres föräldrar o syster umgåtts med många svenskar på sistone.
    Här har det spöregnat idag, blandat med sol o regnbåge. och ALL snö är nu äntligen borta.
    Va kul att ni hinner med nån utflykt också.
    jag tycker ni är duktiga att skriva, ni har ju annat viktigt för er än sitta vid datorn.
    Fast såklart vi älskar att läsa och går in varje dag o kollar...kanske.
    Ha det nu fortsatt underbart och välkomna hem när det blir dax.
    Kramar till er alla i Las Brisas

    SvaraRadera