onsdag 24 april 2013

130424

God kväll!
Just nu sitter vi och njuter av den otroliga utsikten över bergen och regnskogen. Idag har vi som vanligt haft fotbollsskola och sedan har vi jobbat i sjukstugan. Vi har nu i två dagar haft fint väder (äntligen) och inget regn, och det är väldigt ovanligt eftersom det är början av regnperioden här.

Igår kväll när vi skulle gå hem till vårt lilla hus från familjens hus gick Elina ut på terrassen och väntade på Olivia. Av en slump råkade hon se en orm som låg  på några rör, under terrassen, ca 20 cm från hennes fötter. Andre kom och sa att den är ovanligt stor och  en väldigt giftig sort och eftersom den var svår att komma åt var han tvungen att skjuta den.. Overklig och häftig upplevelse. Så nu har vi sett 3 ormar på 2 veckor. Vår granne William sa att det är månaden då ormarna är som mest aktiva, för att det letar efter en partner.



     
Landsormen. 1,5 m lång!

   


 
Efter en dags arbete går vi en långpromenad hem!
 Vi stannar ofta till och verkligen tittar ut över den fantastiska värld vi lever i. 

I natt var det också ett jordskalv här som var uppe i 4,2 på richterskalan. Alla personer vi pratade med idag hade vaknat av skakningarna och ljudet, men vi kände inte av det alls utan sov så skönt i våra sängar hela natten!



3 kommentarer:

  1. Letar partner ? Men, han slutade leta när han hittade Elina - en pangbrud med andra ord !
    Mammorna sitter på tåget och redan läst bloggen två gånger var, inatt och nyss :)
    Ni är då för söta och positiva, kram på er / mor H & M

    SvaraRadera
  2. Åhh, vad härligt ni har det! :)
    Ni ser ut att njuta och jag njuter av att ni gör det..fortsätt njut nu sista veckorna så får ni komma hem med bilder och upplevelser att berätta! Det ser jag fram emot :)
    Hampus hälsar också så mycket!!
    KRAM på er från Mickis <3

    SvaraRadera
  3. Coolt men ormen. När vi var där sist hade Andre varit så snäll att han sparade en levande ogiftig men väldigt fin orm i en hink åt oss en hel vecka så vi verkligen skulle få se en. Det är ju ändå ovanligt att få se dem så ni har haft tur.
    Här hemma rullar bara dagarna på med förhandlingar som nu blivit medling och på måndag kanske strejk. Huga buga... Jag hoppas nu vi hittar en lösning snart.
    Kram moster Malin

    SvaraRadera